Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки досі отримують інкасові доручення від ДПС у паперовій формі

Реклама

ДПС нагадала, що 31 січня 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну "Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі" від 18.05.2020 р. № 217 (далі - Порядок № 217).

Нормами Порядку № 217, зокрема, передбачено розробку (доопрацювання) програмного забезпечення в частині створення можливості передачі/отримання органами ДПС інкасових доручень (розпоряджень) до/від банків та органів Казначейства в електронній формі та проведення його тестування.

До завершення реалізації зазначених норм органи ДПС продовжуватимуть направлення інкасових доручень (розпоряджень) до банків у паперовій формі відповідно до вимог постанови Правління НБУ "Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті" від 21.01.2004 р. № 22.

Про дату початку проведення тестування відповідного програмного забезпечення буде поінформовано додатково.

Радимо ознайомитися з матеріалами "Як заповнювати платіжне доручення на сплату податків із зарплати"

сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: повідомлення ДПС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини