Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борги з лікарняних показують в новій формі статзвітності

Реклама

Починаючи зі звіту за січень 2021 року роботодавці подають нову форму статзвітності - № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці". Затвердили її наказом Держстату від 21.07.2020 р. № 222, а також видали роз'яснення Держстату від 12.08.2020 р. № 19.1.2-12/23-20 щодо форми державного статистичного спостереження № 3-борг (місячна).

Проте роботодавців цікавило питання, як показувати у формі № 3-борг (місячна) суми заборгованості за рахунок коштів Фонду соцстраху.

У листі Держстату від 18.02.2021 р. № 05.6-16/113-21 пояснюється, що сума заборгованості, яка відображається у рядку 2040, враховує кошти Фонду соцстраху та відображається аналогічно сумі заборгованості з виплати зарплати.

Тому, якщо, приміром, упродовж грудня 2020 року працівник не працював у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності більше ніж п'ять днів, а інформація для Фонду соцстраху передана в січні 2021 року, то максимальний термін цих виплат буде в лютому 2021 року. Якщо Фонд своєчасно не перерахував кошти, то станом на 1 березня ця сума вже вважається заборгованістю та потребує відображення в рядку 2040 форми № 3-борг (місячна).

Якщо ж виплати здійснені до кінця місяця, у якому була подана інформація до Фонду соцстраху, то розрахунки з працівником уважаються здійсненими вчасно та не потребують відображення у формі № 3-борг (місячна).

Для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини