Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Критично низька залишкова вартість об'єкта оренди виступає приводом для його переоцінки - ФДМУ

Реклама

За загальним правилом, балансоутримувач об'єкта оренди обов'язково здійснює переоцінку такого об'єкта, зокрема якщо залишкова балансова вартість об'єкта оренди дорівнює нулю та якщо залишкова балансова вартість об'єкта оренди становить менше 10% його первісної балансової вартості (ст. 8 Закону № 157).

На думку Фонду держмайна, у разі критично низької залишкової балансової вартості об'єкта оренди орендодавець має вживати заходи та рекомендувати балансоутримувачу здійснити переоцінку об'єктів оренди.

Така переоцінка не тягне за собою необхідність переоцінки всіх об'єктів групи основних засобів, натомість переоцінці може бути підданий конкретний об'єкт оренди з одночасним його переведенням в обліку балансоутримувача до інвестиційної нерухомості.

В якості орієнтирів у Фонді радять керуватися положеннями МСБО 40.

Докладніше "Оренда державного та комунального майна" розглянута у матеріалах модуля Ситуації. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: лист Фонду держмайна від 05.02.2021 р. № 10-24-2411.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини