Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада встановила адмінштраф за недопуск інспекторів праці до перевірок

Реклама

Рада ухвалила Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення".

Прийнятими змінами:

- розмежовано державний, внутрішній та громадський контроль за додержанням законодавства про працю;

- уточнено підстави для притягнення до відповідальності за недопущення до проведення перевірки, створення перешкод у її проведенні;

- визначено граничні строки накладення фінансових санкцій за порушення законодавства про працю та зайнятість населення та винесення контролюючим органом припису при першому вчиненні правопорушення;

- встановлено адміністративну відповідальність посадових осіб органів державного нагляду (контролю) за винесення приписів, розпоряджень, податкових повідомлень-рішень, вимог та рішень про накладення фінансових стягнень, що скасовані в адміністративному чи судовому порядку тощо.

Проте, як видно із порівняльної таблиці до повторного другого читання законопроекту, тест документу суттєво скоротився. Тому дізнатися на скільки зменшили тиск на роботодавців можна буде лише після опублікування Закону, підписаного Президентом України.

Приміром, за недопущення інспекторів праці до перевірки передбачений адмінштраф від 50 до 100 НМДГ (від 850 до 1700 грн).

Вибирайте сервіс CONTR AGENT, щоб перевірити, чи потрапила ваша компанія в план перевірок контролюючих органів.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини