Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив форму акту перевірки дотримання платником податків принципу "витягнутої руки"

Реклама

Оформлювати перевірки дотримання платниками принципу "витягнутої руки" податківці будуть по новому - форму відповідного Акта (Довідки), що затверджено наказом Мінфіну № 629, видозмінено.

Зокрема, з акту прибрали відомості про ПДВ та згадки про операції "ери звичайних цін".

До речі, раніше податківці розповідали як діяти, якщо під час підготовки звітності з трансфертного ціноутворення самостійно виявлено факт заниження податкового зобов'язання за минулий рік.

Платник податків, який здійснює самостійне коригування ціни КО відповідно до ст. 39 ПКУ після спливу терміну подання Декларації за попередній звітний податковий рік, має право подати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати без застосування штрафу, якщо такий уточнюючий розрахунок подається у строк не пізніше 1 жовтня року, наступного за звітним (п. 50.1 ПКУ).

Тож платник податку на прибуток, по завершенні звітного року, фактично має дев'ять місяців на складання та подання як Звіту про КО, так і уточнень до Декларації - наголошують податківці.

Також радимо ознайомитися з матеріалом "Мораторій на податкові перевірки: що з ним" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: наказ Мінфіну від 24.12.2020 р. № 806.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини