Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінлізинг за новими правилами —опубліковано Закон

Реклама

Загальні правові та організаційні засади фінансового лізингу в Україні відповідно до міжнародно-правових стандартів у цій сфері встановив новий Закон України "Про фінансовий лізинг" від 04.02.2021 р. № 1201-IX.

Документ встановлює ознаки та об'єкти фінансового лізингу, а також визначає захист прав лізингоодержувача на об'єкт фінансового лізингу, захист прав споживачів фінансових послуг фінансового лізингу.

Об'єктом фінансового лізингу може бути майно, визначене індивідуальними ознаками, що відповідає критеріям основних засобів відповідно до законодавства, не заборонене законом до вільного обігу на ринку і щодо передачі якого в лізинг законом не встановлено обмежень. Не можуть бути об'єктами фінансового лізингу земельні ділянки та інші природні об'єкти.

Об'єкт фінансового лізингу підлягає реєстрації у випадках та порядку, передбачених законодавством.

Вказаний Закон повинен запрацювати через три місяці з дня його опублікування. Він буде застосовуватись до відносин, що виникли після дня набрання ним чинності. Закон опубліковано 13.03.2021 року.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини