Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилку в скарзі на відмову в реєстрації податкової накладної виправити неможливо — ДПС

Реклама

У ДПС роз'яснили, як виправити помилку, допущену при заповненні скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової ПН/РК в ЄРПН.

Після отримання скарги та надсилання платнику першої квитанції здійснюється перевірка її даних, які визначені п. 10 Порядку № 1165 (за виключенням інформації про причини незгоди платника податку з рішенням комісії регіонального рівня; вимог платника податку, який подає скаргу), на відповідність даним ДПС.

У випадку виявлення розбіжностей платнику направляється друга квитанція з повідомленням про помилки.

Після їх усунення та в межах передбаченого п. 3 Порядку № 1165 строку платник податку повторно направляє до ДПС скаргу з додатками. Якщо розбіжності відсутні - скарга реєструється в ДПС.

Крім того, якщо після реєстрації скарги в ДПС платник виявив помилку в даних, по яким не проводиться автоматизована перевірка, то він може надіслати заяву про відкликання скарги.

Відповідно до п. 13 Порядку № 1165, у разі коли до прийняття рішення комісією центрального рівня надійшла заява платника податку про відкликання скарги, то така скарга залишається без розгляду, а платнику податку в автоматичному режимі надсилається відповідна квитанція.

Така квитанція є підтвердженням залишення скарги без розгляду.

В подальшому платник має право повторно подати скаргу до комісії центрального рівня з урахуванням законодавчо встановлених строків.

Докладніше на цю тему - матеріал видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Адміністративне оскарження рішень податкових органів".

Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.17 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини