Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям оновили форми документів для "карантинної" допомоги по часткову безробіттю

Реклама

В Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, затверджений постановою КМУ від 22.04.2020 р. № 306, внесли зміни.

Зокрема, на допомогу по частковому безробіттю можуть претендувати особи, які отримують пенсію.

Також для ФОП, які є застрахованими особами та в яких відсутня база нарахування ЄСВ за рік, що передує року звернення, допомога по частковому безробіттю на період карантину надається з розрахунку 2/3 від середнього розміру місячної бази нарахування ЄСВ за 6 місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, та з яких ФОП сплачувала ЄСВ.

В новій редакції викладені форми:

- відомості про осіб, щодо яких виконуються вимоги частини третьої статті 471 Закону України "Про зайнятість населення";

- відомості про фізичну особу - підприємця, який є застрахованою особою, щодо якого виконуються вимоги частини третьої статті 471 Закону України "Про зайнятість населення".

Джерело: постанова КМУ від 10.03.2021 р. № 191.

Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика, алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту - все це в Liga360. Замовте сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини