Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала про часові ліміти роботи програмного РРО в режимі офлайн

Реклама

В ДПС відповіли, чи буде заблокований програмний РРО при перевищенні встановлених граничних строків розрахункових операцій в режимі офлайн (36 годин підряд або 168 годин протягом календарного місяця).

На період відсутності зв'язку між програмним РРО та фіскальним сервером розрахункові операції СГ здійснює в режимі офлайн, що може тривати не більше ніж 36 годин, та не більше ніж 168 годин протягом календарного місяця. При цьому створює електронні розрахункові документи, яким присвоюють фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером.

В режимі офлайн програмний РРО не може працювати після спливу граничних строків застосування такого режиму СГ (не більше ніж 36 годин підряд та 168 годин протягом календарного місяця), без наявного невикористаного діапазону, а також за наявності зв'язку між програмним РРО та фіскальним сервером.

Програмний РРО треба автоматично перевести із режиму офлайн у режим онлайн-обміну з фіскальним сервером у момент відновлення зв'язку між ним та фіскальним сервером (пп. 2 розд. V Порядку № 317).

Як вказано у абз. 3 пп. 3 розд. V Порядку № 317, програмний РРО при роботі в режимі офлайн повинен забезпечувати постійний контроль за дотриманням граничних строків застосування режиму офлайн, інформувати особу, яка здійснює розрахункову операцію, про залишок часу, протягом якого може тривати режим офлайн, та припинити розрахункові операції у режимі офлайн при досягненні одного із граничних строків (36 годин підряд або 168 годин протягом календарного місяця).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.20 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини