Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасували відрядження — в ДПС нагадали про терміни повернення виданого авансу

Реклама

В ГУ ДПС у Тернопільській області звернули увагу на терміни для подання звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

Його подають згідно із пп. 170.9.2 ПКУ до закінчення п'ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує:

- відрядження;

- виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок особи, що видала кошти під звіт.

Водночас в ПКУ не визначені терміни для повернення авансу, виданого на відрядження, яке так і не відбулося.

Тобто, нормами законодавства не передбачено додаткових строків для повернення коштів, отриманих як аванс на відрядження, у випадках, якщо відрядження не відбулось з поважних причин (в тому числі у разі хвороби працівника).

Податківці звертаються до п. 11 розд. II Інструкції № 59, згідно якого, якщо працівник отримав аванс на відрядження і не виїхав, то повинен протягом трьох банківських днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки повернути зазначені кошти у на відповідний рахунок підприємства (або до каси у разі отримання авансу готівкою).

Проте відмітимо, що Інструкція № 59 обов'язкова для органів держвлади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів. Але в ДПС все ж наполягають, що аванс на відрядження, яке не відбулось, повертають упродовж трьох банківських днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки.

Переглядайте матеріали видання "Інтербух":

- "Надміру витрачені кошти у відрядженні: облік й оподаткування";

- "Оплата роботи у відрядженні: нестандартні ситуації, різні режими роботи".

Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини