Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник може отримати довідку про доходи за квартал — ДПС

Реклама

В ДПС роз'яснили, чи може ФОП - загальносистемник отримати довідку про доходи за будь-який інший, ніж річний податковий період.

Податківці нагадали, що ФОП, керуючись п. 177.5 ПКУ, подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначають авансові платежі з податку на доходи.

Водночас, якщо потрібно отримати довідку про доходи, отримані від підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, ФОП - загальносистемник може подати квартальну податкову декларацію. Її подання не звільняє підприємця від обов'язкового декларування за результатами календарного року та вона не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов'язання.

ДПС видає довідку про доходи, отримані від підприємницької діяльності, не пізніше 15 днів з дня отримання заяви.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 134.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини