Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий Закон прирівняв паспорти в смартфоні до паперових документів

Реклама

Біометричний паспорт та ID-картка в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового та пластикового. Парламентом прийнято Закон про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" (проект № 4355).

Законом встановлено, що громадяни України можуть використовувати відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон).

У Мінцифри заявляють, що тепер Україна - перша держава світу, що повністю узаконила цифрові паспорти у смартфоні. Тому українцям достатньо буде мати з собою телефон з цифровим паспортом для будь-якої життєвої ситуації, що потребує паспорта.

Цифрові паспорти буде можливо пред'являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

У вересні 2021 року Україна розпочне входження в режим "без паперу" - державні органи не матимуть права вимагати паперові документи, якщо необхідна інформація вже є в реєстрах.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини