Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики розробило порядок виплати 8000 грн "карантинної" допомоги працівникам та ФОП

Реклама

Уряд найближчим часом може розглянути проект постанови "Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Документ підготувало Мінсоцполітики.

Для виплати допомоги найманим працівникам та ФОП виділять для Мінсоцполітики України 2,9 млрд грн із спец фонду держбюджету та спрямують їх ПФУ.

Одноразову допомогу надають у розмірі 8000 гривень у зв'язку із втратою частини зарплати (доходу) застрахованими працівникам та ФОП, робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок запроваджених починаючи із лютого 2021 року обмежувальних протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що ВРУ схвалила 30.03.2021 року допомогу ФОП та працівникам в період "весняного" локдауну, прийнявши відповідний Закон. Наразі він підписаний Президентом України.

Детальніше про розміри, умови та обмеження у виплаті ФОП та працівникам "карантинної" допомоги в період "весняного" локдауну, читайте за лінком.

Варто звернути увагу, що за допомогою наймані працівники та ФОП зможуть звернутись із заявою упродовж 30 днів із дня запровадження на території відповідного регіону додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Проте перебіг цього строку для тих регіонів, де додаткові протиепідемічні обмеження запроваджені у лютому - березні 2021 року, розпочнеться через 10 днів з дня набрання чинності відповідним Законом.

Тому працівникам і ФОП із регіонів, котрі найперше потрапили до "червоної" зони карантину (Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області), матимуть час аби звернутися за "карантинною" допомогою, незважаючи на те, що мине 30 днів від дня потрапляння регіону до "червоної" зони карантину. Наразі головне - дочекатися опублікування Закону.

Також Уряд має додатково затвердити Переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та ФОП.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини