Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомоги у 8 тисяч гривень достатньо, щоб спокійно пережити кризовий період — міністр економіки

Реклама

"В уряді точилися активні дискусії щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи. Одна із наших ключових позицій була такою: ми підтримуємо ідею накопичувальної системи, але за умови, що це не буде за рахунок збільшення податкового навантаження на бізнес", - розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Міністр також наголосив на підтримці бізнесу спеціальними додатковими компенсаціями у 8 тисяч гривень в рамках посилених карантинних обмежень. "Держава зробить свій крок на підтримку бізнесу, місцеві громади також можуть підтримати виплати додатково. Наприклад, наше бачення - в межах середньої зарплати по регіону. Карантин і "червоні" зони не будуть тривати вічно. Запропонованої підтримки цілком достатньо для того, щоб спокійно пережити кризовий період", - зауважив він.

Також було наголошено, що компенсація буде тільки тим підприємцям, хто працював "по-білому" і сплачував ЄСВ.

"Якщо половина країни сплачує податки, а половина ні, то держава не має підтримувати всіх однаково. Цим самим ми даємо сигнал переходити в легальну "білу" площину діяльності, де насправді вже існують спрощені форми і мінімальні податки, наприклад, маються на увазі ФОПи", - додав міністр.

Спробуйте преміум-пакети LIGA360 для бухгалтерів безкоштовно. До 28 квітня є змога отримати 2-тижневий тестовий доступ до наших цифрових продуктів. Про умови акції до дня народження LIGA360 дізнавайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини