Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для ФОПів в "Дія" з’являться сервіси із заповнення декларації та сплати податків

Реклама

Сплата податків, подання декларацій для ФОП на спрощеній системі оподаткування, довідка про отримані доходи та сплачені податки, відображення даних про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом, стануть доступними на порталі та в застосунку "Дія" в розділі "Мої податки". Такі підсумки Diia Summit за участі Мінцифри та ДПС.

Нові податкові послуги для бізнесу з'являться в мобільному застосунку та на порталі "Дія" цієї весни.

Зокрема, процеси заповнення декларацій у "Дії" максимально автоматизовано. Система заповнюватиме за користувача всі поля так, що йому треба буде відповісти лише на 4 запитання.

Громадяни у свою чергу через "Дію" отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов'язань або заборгованості.

Також інтегрують "Дію" з банками. Завдяки цьому за згодою користувача "Дія" робитиме запит до банку або банків (якщо ФОП має відкриті рахунки в кількох), і відображатиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку або рахунків.

Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. "Дія" від його імені лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації.

На саміті анонсували антикорупційний проєкт з ДПС, який запустять вже восени, - електронний акциз та електронна марка. Це суттєво спростить процес замовлення, обліку та сплати марок для виробників та експортерів.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини