Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міненерго пропонує встановити нульову ставку екологічного податку

Реклама

Міністерство енергетики України оприлюднило для публічного обговорення законопроект про внесення змін до ПКУ щодо встановлення нульової ставки податку за викиди двоокису вуглецю для установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання біопалива. Заплановано, що ухвалення законопроекту сприятиме збільшенню виробництва енергії з біопалива в Україні та подальшому переходу підприємств з викопних видів палива (вугілля, газу, торфу) на використання цього різновиду палива, що виробляється з біологічно відновлюваних джерел органічного походження.

Наразі підприємства та інші суб'єкти господарювання, які спалюють біопаливо на стаціонарних джерелах забруднення, так само сплачують податок за викиди двоокису вуглецю у розмірі 10 грн за тонну, які й інші суб'єкти господарювання, які спалюють інші енергоносії і здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Законопроектом запропоновано встановити нульову ставку екологічного податку для установок, які внесено до реєстру установок, що використовують виключно біопаливо.

Створення та ведення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, буде здійснюватись Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Про позицію Верховного Суду щодо оподаткування екологічним податком викидів метану читайте в матеріалі видання ЮРИСТ&ЗАКОН. Спробуйте або передплачуйте професійне видання ЮРИСТ&ЗАКОН від ЛІГА:ЗАКОН. Щоб скористатися вигідною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини