Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП – загальносистемники, які припиняють діяльність у 2021 році, подають форму № Д5 (річна)

Реклама

ФОП - загальносистемникам пояснили, як подавати Звіт з ЄСВ (форма № Д5 (річна)) і сплачують ЄСВ за себе у разі припинення підприємницької діяльності або зняття з обліку у 2021 році.

До 1 січня 2022 року ФОП - загальносистемники мають змогу подають за основним місцем обліку Звіт з ЄСВ (форма № Д5 (річна)) згідно з додатком 5 до Порядку № 435 (п. 1 наказу Мінфіну від 28.12.2020 р. № 814).

У разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності підприємців вони подають самі за себе Звіт з ЄСВ із зазначенням типу форми "ліквідаційна". Останній звітний період в такому випадку - період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Такий Звіт з ЄСВ подають упродовж 30 календарних днів з дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності або з дня подання заяви до контролюючого органу про зняття з обліку платника ЄСВ (п. 11 розд. ІІІ Порядку № 435).

Для ФОП - загальносистемників останній період, за який необхідно обчислити та сплатити ЄСВ, - період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності (включно). ЄСВ сплачують упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання звітності, що містить інформацію щодо сум нарахованого ЄСВ за останній звітний період.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Ознайомтеся зі статтею "Звітність із ЄСВ для ФОПів: особливості складання за 2020 рік" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини