Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Дія" приймає заяви на допомогу 8000 грн — покрокові інструкції та основні проблеми

Реклама

У Дії повноцінно стартувала послуга оформлення матеріальної допомоги для ФОПів та найманих працівників - повідомляє Мінцифри.

Послуга доступна в мобільному застосунку та на порталі Дія. За за перший день уже понад 116 тис. осіб подали заявку (на порталі Дія - послуга "Одноразова допомога ФОПам та найманим працівникам").

Заява на цю послуга буде доступна протягом року, в т. ч. для тих, хто отримував матеріальну допомогу минулого року. Адже регіони України потрапляють в "червону" зону карантину поступово і наразі не усі з них там перебували з початку лютого 2021 року.

Мінцифри розмістило відеоінструкції:

- як оформити послугу в застосунку;

- як оформити послугу на порталі Дія.

Також під час брифінгу та на сторінці Дії у мережі Facebook розмітили відео і відповіли на окремі проблемні питання, які виникають у ФОП та працівників. Зупинимося на окремих тезах.

1. Потрібно оновити застосунок Дія до останньої версії.

2. В застосунку Дія на iOS наразі послуга не працює коректно і треба почекати оновлення версії застосунку.

3. Для роботи із порталом Дія треба електронний ключ, а для застосунку його не вимагають.

4. Треба уважно перевіряти який статус особи в реєстрі застрахованих осіб - потрібно аби вказувалося за основним місцем роботи. Досить часто роботодавці вказують у звітності працівників як сумісників. Тоді вони не можуть претендувати на виплату допомоги.

5. Держоргани не перевіряють, чи працює ФОП або роботодавець у період карантинних обмежень. Допомогу призначать автоматично, якщо ФОП або роботодавець мають КВЕД, який внесений у Перелік, а регіон перебуває або перебував із лютого 2021 року у "червоній" зоні карантину.

6. ФОП можуть претендувати на допомогу по місцю реєстрації діяльності, а не фактичної роботи. Тому важливо аби регіон реєстрації ФОП перебував у "червоній" зоні карантину.

7. Дія не затверджувала Перелік із КВЕД, тому не відповідає на питання, а чому за певним КВЕД не призначають допомогу.

8. Кошти надійдуть упродовж 7 днів або можливо трохи й пізніше. Якщо заява успішно подана і перевірені дані, то допомогу особа отримає обов'язково.

9. Допомогу працівникам, які звільнилися, а значить не є уже застрахованими особами, не призначають.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини