Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава визначила суму компенсації за наслідки ускладнень від вакцинації проти COVID-19

Реклама

Починаючи із 23 квітня 2021 року діє постанова КМУ "Деякі питання державної компенсації шкоди, пов'язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 31.03.2021 р. № 371.

Вона визначає порядок держкомпенсації шкоди, пов'язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19.

Тож, якщо буде встановлена особі група інвалідності, пов'язаної із ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, тоді проводять виплату разово у таких розмірах:

- 400-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 908 000 грн), - для осіб з інвалідністю I групи;

- 350-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 794500 грн), - для осіб з інвалідністю II групи;

- 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 681000 грн), - для осіб з інвалідністю III групи;

У разі смерті особи, що настала внаслідок вакцинації від COVID-19, членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого виплатять 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року (у 2021 році - 1 702500 грн).

Проте, коли буде отримана компенсація шкоди, пов'язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, вакцинами або іншими медичними імунобіологічними препаратами для специфічної профілактики COVID-19 за процедурою Всесвітньої організації охорони здоров'я в рамках глобальної ініціативи "COVAX", тоді цю державну компенсацію не виплачують.

Розслідування та встановлення причинного зв'язку між встановленням особам інвалідності або смертю осіб та застосуванням вакцини буде проводять група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації та оформлюють відповідним протоколом розслідування за формою, затвердженою МОЗ.

Виплати у разі встановлення особі інвалідності призначає і виплачує МОЗ, а у разі смерті особи - МОЗ разово, в рівних частинах особам, які мають право на виплату.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини