Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові форми фіскальних чеків із додатковим реквізитом можуть з'явитись із 1 серпня

Реклама

ДПС повторно розмітила на своєму сайті проект наказу Мінфіну "Про внесення змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року № 13".

Передусім пропонують викласти у новій редакції форми:

- фіскального касового чеку на товари (послуги);

- фіскального касового чеку видачі коштів;

- фіскального касового чеку за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Нова форма фіскального чека ФКЧ-5, яка запропонована проектом наказу, забезпечить виконання норм Закону № 1017 та дозволить суб'єктам господарювання, які здійснюють валютно-обмінні операції, продовжити використовувати вже звичну для них єдину форму розрахункового документа для таких операцій, не призведе до необхідності переобладнання касової техніки.

Додатково у форму фіскального чеку хочуть додати новий реквізит - цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

Його уведення пов'язують із тим, що контролюючі органи втратили можливість ефективно перешкоджати розповсюдженню та вилучати з обігу контрафактну чи/або контрабандну підакцизну продукцію, марковану підробними акцизними марками, які виготовлені з використанням реквізитів справжніх акцизних марок.

Окрім того, передбачать, що для СГ, які не зареєстровані платниками ПДВ, рядок, в якому зазначається індивідуальний податковий номер платника ПДВ, не заповнюватимуть.

Після затвердження Мінфіном такого проекту наказу, він запрацює з 1 червня 2021 року, крім пунктів 2, 3 Змін, затверджених цим наказом, які набирають чинності з 1 серпня 2021 року, але не раніше дня офіційного опублікування наказу. Тож оновлений фіскальний чек на товари з'явиться не раніше 1 серпня 2021 року.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини