Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Центри зайнятості та ЦНАП приймають документи з застосунку Дія

Реклама

Із 23 серпня 2021 року діятиме Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" від 30.03.2021 р. № 1368-IX.

Він дає визначення е-паспорту та е-паспорту для виїзду за кордон. Ці документи особа зможе пред'являти замість (та без додаткового пред'явлення) паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, документів (відомостей, даних) про реєстраційний номер облікової картки платника податків, про місце проживання.

Документи формують засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, тобто через Портал Дія або застосунок Дія.

В Державній службі зайнятості уже повідомили, що із 15 квітня стало можливим використання цифрових документів, які є в мобільному застосунку Дія під час реєстрації та відвідування центрів зайнятості. Реалізована можливість пред'являти електронний варіант ID-паспорта, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Аби скористатись можливістю використати цифрові документи при відвідуванні служби зайнятості, треба повідомити про це фахівця центру зайнятості.

На сайті Дія інформують, що ще 14 ЦНАПів приймають документи з Дія.

Якщо людина має авторизований мобільний застосунок у смартфоні, то вона може поділитися електронною копією документа просто у ЦНАП, якщо це передбачає адміністративна послуга.

Як бухгалтеру автоматизувати свою роботу? З рішенням Liga360. Система містить типові договори, форми й бланки, має зручний калькулятор відпусток та калькулятор індексації зарплати. А описи робочих ситуацій та персональні консультації експертів - додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини