Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОН пояснило, як оплачувати завідувачу дитсадка за години заміни вихователя

Реклама

В МОН нагадали, що при заміщенні тимчасово відсутніх у зв'язку з хворобою або з інших причин педпрацівників, яке тривало не більше двох місяців, провадять погодинну оплата праці відповідно до п. 73 Інструкції № 102. Коли заміщення тривало понад два місяці, тоді оплачують працю педпрацівників з першого дня заміщення за всі години фактичного навчального навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції № 102. Тобто проводять оплату за тарифікацією у повному обсязі.

Керівним працівникам закладів освіти дозволено вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі, але не більше 9 годин на тиждень (360 годин на рік), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку). Керівні працівники закладів дошкільної освіти можуть виконувати роботу вихователів у цій же установі в обсязі не більше 18 годин на тиждень (п. Інструкції № 102).

Вказаним працівникам за встановлену норму годин оплачують понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією).

За години викладацької роботи чи занять з гуртками, виконані, як виняток, у зв'язку з виробничою необхідністю понад встановлену норму, провадять погодинну оплату за фактичну кількість годин, але не більше 240 годин на рік.

Тому п. 91 Інструкції № 102 дозволяє керівним працівникам закладів освіти вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі, керівникам закладів дошкільної освіти виконувати роботу вихователів у цьому ж закладі, а не встановлює умови оплати праці за години заміщення тимчасово відсутніх педагогічних працівників.

Джерело: лист МОН від 07.04.2021 р. № 1/11-2363.

Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини