Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС затвердила нові методрекомендації для перевірок та форму акту перевірки

Реклама

Податкові органи отримали нові Методичні рекомендації щодо оформлення матеріалів документальних перевірок податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та документування виявлених порушень. Їх затвердили наказом ДПС від 25.02.2021 р. № 244.

Також з'явилася й нова форма акта (довідки) документальної планової/позапланової виїзної перевірки податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Вказані Методичні рекомендації носять рекомендаційний характер, не містять нових правових норм, не встановлюють новий порядок оформлення документальних перевірок, оскільки зазначені норми вже встановлені ПКУ та нормативно-правовими актами, розробленими відповідно до ПКУ.

В матеріалах перевірок (за необхідності) може викладатись більш розширена інформація щодо перевірених даних за наявності відповідного обґрунтування.

При оформленні результатів документальних планових перевірок та позапланових перевірок платників податків з усіх питань (які носять комплексний характер) податківцям рекомендують відображати інформацію з усіх питань, передбачених зразком акта (довідки) перевірки, а також переліком питань перевірки.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Нещодавно ДПС оновила план податкових перевірок на 2021 рік.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини