Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оприлюднив розмір дивідендів за 2020 рік, які сплатять до бюджету держпідприємства

Реклама

Оприлюднено текст постанови КМУ від 28 квітня 2021 р. № 415. Нею затверджено базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2020 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави. Такий базовий норматив становить 50%.

Його встановлено для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%, у тому числі дочірніх підприємств.

Окремі базові нормативи затверджено для таких суб'єктів господарювання:

- для акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" - 30%;

- для акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк" - 80%;

- для акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" - 95%.

Суб'єктам управління корпоративними правами держави доручено у разі невиплати до 1 липня 2021 року суб'єктом господарювання відповідних дивідендів до держбюджету вжити заходів до розірвання контракту з керівником такого суб'єкта господарювання.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини