Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для частини агропродукції пропонують повернути ПДВ у розмірі 20%

Реклама

До податкових періодів, починаючи із 01.03.2021 року, частина аграріїв застосовує Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції" від 17.12.2020 р. № 1115-ІХ.

Тобто, із 1 березня 2021 року операції з сільськогосподарською продукцією за окремими УКТ ЗЕД оподатковують ПДВ за ставкою 14%.

Проте народні депутати переконують, що таке звільнення від ПДВ частини сировинної продукції АПК призводить до підвищення цін на продукцію переробних підприємств.

Тому вони зареєстрували в Раді законопроект № 5425 від 26.04.2021 року, який змінить оподаткування операцій з постачання окремих видів продукції тваринництва.

Запропоновано відновити ставку ПДВ на рівні 20% за операціями з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції, яку класифікують за такими кодами згідно з УКТ ЗЕД: 0102 (велика рогата худоба, жива); 0103 (свині, живі), 0104 10 (вівці живі), 0401 (в частині молока незбираного).

В законопроекті припишуть перехідні моменти у застосування ставки 20% для такої продукції.

У разі схвалення Радою цього законопроекту, його норми будуть застосовувати до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування Закону.

Ознайомитеся зі статтею "Нова ставка ПДВ для агробізнесу - 14 %: хто, коли та як застосовує" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини