Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити рядок 105 об’єднаної звітності із кількістю працівників — ДПС

Реклама

До 11 травня триває процес подання об'єднаної звітності за І квартал 2021 року, форма якої нова і процес її заповнення виявився складнішим, аніж очікувалось. Не в останню чергу через недосконалі алгоритми заповнення форми звітності та несвоєчасну реакцію та виправлення з боку ДПС.

В одному із нових роз'яснень податківці відповіли, яким чином в об'єднаній звітності заповнити рядок 105 "Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату (крім осіб, яким у звітному періоді нараховано грошове забезпечення)"?

Рядок 105 "Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату (крім осіб, яким у звітному періоді нараховано грошове забезпечення)" включає кількість працівників, інформація про яких відображена в додатку 1 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам" (далі - Додаток 1).

Проте до рядка 105 не включають працівників або інших фізичних осіб, по яким у зв'язку з відпусткою без збереження зарплати, перебуванням повний місяць на лікарняному, який буде оплачений в наступному місяці, чи відсутністю доходу (оскільки відпускні були нараховані в попередньому місяці) у Додатку 1 зазначають тільки кількість днів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ.

Також читайте:

- "ДПС продовжує коригувати електронний формат об'єднаної звітності";

- "ДПС вимагає подавати "порожні" додатки до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ";

- "Нумерація додатків в об'єднаній звітності - пояснює ДПС".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини