Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст впровадить технічні запобіжники для протидії порушенням у держреєстрах

Реклама

Робоча група Мін'юсту активно працює над тим аби впровадити технічні "щити" від можливих порушень у єдиних і державних реєстрах та інструменти превентивного захисту для власників нерухомості та бізнесу. Про це повідомляє Мін'юст.

Будуть реалізовані такі ініціативи:

1. Запровадити у програмному забезпеченні Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - ДРП) автоматизований обмін з ЄДР для отримання достовірних відомостей про назву юридичної особи, її керівників та перевірки повноважень представника. Створити технічні запобіжники для ДРП - блокування реєстраційних дій у разі неузгодженості відомостей, вказаних у заяві про державну реєстрацію прав, та в ЄДР.

2. Удосконалити програмне забезпечення Єдиного реєстру довіреностей в частині можливості блокувати реєстраційні дії при закінченні строку дії довіреності представника юридичної особи.

3. Створити на порталі "Дія" особистий кабінет власника нерухомості. Новий функціонал повинен мати можливість блокувати вчинення будь-яких дій з речовими правами на нерухомість (самостійно або через уповноважену ним особу).

4. Розробити внутрішній механізм, який дозволить здійснити групування суб'єктів у рамках записів про речові права в ДРП. Це забезпечить швидкий і зручний пошук за суб'єктним критерієм.

5. Запровадити два основні типи об'єктів - земельна ділянка та об'єкт будівництва. Інші типи об'єктів будуть автоматично синхронізуватися під час інформаційної взаємодії з Державним земельним кадастром та Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва. Для цього треба створити окремий обов'язковий перелік дій під кожен з двох типів об'єктів.

6. Передбачити можливість сплати адміністративного збору за реєстраційні дій щодо нерухомого майна через застосунок "Дія" (шляхом сканування QR-коду під час візиту до центру надання адмінпослуг або до найближчого реєстратора). Незабаром буде запуск відповідних проектів у трьох містах - Рівному, Хмельницькому та Одесі.

Бізнес щодня стикається з ризиками - від партнерів, клієнтів або конкурентів. Відтепер у CONTR AGENT можна проаналізувати інформацію з державних реєстрів, і дізнатись чи є особа у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини