Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Щорічні відпустки особам з інвалідністю — пояснює Держпраці

Реклама

В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області нагадали роботодавцям про тривалість щорічної відпустки особам з інвалідністю.

Особам з інвалідністю I і II груп надають щорічну основну відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи - 26 календарних днів (ч. 7 ст. 6 Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР).

Треба зважати на те, якщо працівник працює на підприємстві, наприклад, з 2007 року та надав роботодавцеві довідку МСЕК у 2015 році, де зазначено, що йому встановлена інвалідність IIІ групи з 2000 року (інформацію про інвалідність можна було визначити відповідно до запису у трудовій книжці про призначення пенсії по інвалідності), то працівнику гарантовано 26 календарних днів щорічної відпустки з дня укладення трудового договору. Не мають значення обставини, за яких бухгалтерія (відділ кадрів) підприємства не мала документа (довідку МСЕК), що підтверджує інвалідність працівника (лист Мінсоцполітики України від 29.12.2015 р. № 774/13/116-15).

Також особи з інвалідність можуть розраховувати на можливість взяти щорічну відпустку повної тривалості до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи. Таким особам щорічні відпустки за бажанням надають в зручний для них час.

Якщо особа з інвалідністю є учасником бойових дій, то може розраховувати на додаткову відпустку із збереженням зарплати тривалістю 14 календарних днів на рік.

Особам з інвалідністю I та II груп в обов'язкову порядку за їх бажанням надають відпустку без збереження зарплати тривалістю 60 календарних днів щорічно, а особам з інвалідністю III групи - тривалістю до 30 календарних днів щорічно.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини