Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує нові мінімальні ціни на горілку, коньяк та вермути

Реклама

В Мінекономіки мають намір переглянути мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

Для цього уже підготували проект постанови КМУ, яка змінить додаток до Постанови № 957.

Адже чинний розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої запроваджено у вересні 2018 року, окрім роздрібної ціни на ігристі вина та газовані винні напої, розмір якої було підвищено згідно з Постановою КМУ від 13.01.2021 р. № 17.

За ці роки зростали складові ціни алкогольних напоїв (сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці тощо), а тому розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на їх виробництво та реалізацію і потребує коригування.

Також наведені у додатку до Постанови № 957 описи товарів та їх коди згідно з УКТЗЕД потребують приведення у відповідність до пп. 215.3.1 ПКУ.

Таким чином, пропонують підвищити роздрібні ціни на:

- горілку та лікеро-горілчані вироби - на 6,2%;

- віскі, ром та джин - на 5,9%;

- коньяк (бренді) - на 5,5%;

- виноробну продукцію (зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями; сидр і перрі; зброджені напої, одержані виключно в результаті природного бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5% об'ємних одиниць (без додання спирту); вермути, інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів - на 8,2-34,2%.

Роздрібні ціни на вина виноградні натуральні та ігристі вина і газовані винні напої не будуть змінюватись.

Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини