Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинників 1 та 2 групи не штрафують за несвоєчасну сплату авансових внесків у період карантину

Реклама

ДПС пояснила, чи штрафують за несплату або неповну сплату ФОП - платником ЄП першої або другої групи авансових внесків ЄП упродовж дії карантину.

Платники ЄП першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом сплати авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п. 295.1 ПКУ).

Уразі несплати (неперерахування) або сплати (перерахування) не в повному обсязі фізичною особою - платником ЄП першої і другої групи авансових внесків ЄП - штраф в розмірі 50% ставки ЄП (п. 122.1 ПКУ).

Водночас за порушення податкового законодавства, вчинені із 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафні санкції не застосовують, за винятком окремих виключень (п. 521 підрозд. 10 розд. ХХ "Перехідні положення" ПКУ).

Тому за несплату (неперерахування) або сплату (перерахування) не в повному обсязі ФОП - платником ЄП першої або другої групи авансових внесків в період карантину штраф, передбачений п. 122.1 ПКУ, не застосовують.

Також тимчасово платники ЄП першої групи звільнені від сплати ЄП за грудень 2020 року та січень - травень 2021 року, крім випадків порушення такими платниками умов застосування першої групи платників ЄП.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини