Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Кабінетом Міністрів на позачерговому засіданні схвалено законопроект, яким вносяться зміни до ПКУ. "Ми закриваємо прогалини, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні", - заявив премєр-міністр Денис Шмигаль.

Керівник уряду заявив: "Наголошу, що ми не підвищуємо та не плануємо підвищувати загальнодержавні податки для людей чи бізнесу. Зміни не торкнуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу. Законопроєкт містить 4 головні блоки:

- ставки окремих податків будуть приведені у відповідність до фактичного рівня макропоказників. Це стосується, наприклад, плати за використання води та лісів або екологічного податку;

- рентні платежі з видобування корисних копалин. Видобуток з українських надр має бути справедливо оподаткованим. Так само підвищимо й ефективність зборів акцизного податку;

- подальша протидія "скруткам" та боротьба з тіньовим використанням землі та обігом сільськогосподарської продукції;

- питання, які стосуються адміністрування податкового боргу".

У Мінфіні нагадують, що згідно з ПКУ уряд вправі внести до парламенту до 1 червня, у разі необхідності, законопроект щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях (акцизного податку, екологічного податку та рентної плати) з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Для підприємців та громадян законопроектом запропоновано звільнення від ПДФО коштів державної підтримки, отриманої від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми "Доступна іпотека 7%" та "Доступні кредити 5-7-9%").

В уряді сподіваються, що законопроект щодо змін до ПКУ дасть змогу збільшити щорічні надходження в державний бюджет до 60 млрд грн.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ - унікальним комплексом інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН, який допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Хочете безкоштовно спробувати цифрові рішення для бухгалтера та ФОПа? Скористайтесь вільним доступом до преміум-пакетів LIGA360 на 14 днів. Реєструйтесь прямо зараз за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини