Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку декларацію подає ФОП-єдинник 4-ї групи, якщо змінилась площа сільгоспугідь

Реклама

Податківці нагадали: уточнення податкових зобов'язань для єдинників 4-ї групи відбувається шляхом подання Податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі - податкова декларація).

Платники єдиного податку четвертої групи зобов'язані у разі, коли протягом податкового (звітного) періоду змінилася площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у зв'язку з набуттям (втратою) на неї права власності або користування, зокрема:

- уточнити суму податкових зобов'язань з податку на період починаючи з дати набуття (втрати) такого права до останнього дня податкового (звітного) року;

- подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним періодом, контролюючим органам за місцезнаходженням платника податку декларацію з уточненою інформацією про площу земельної ділянки, а також відомості про наявність земельних ділянок та їх нормативну грошову оцінку.

Отже, у разі набуття (втратою) протягом поточного року права власності або користування на площі сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду, у тому числі у разі самостійного виявлення помилки, фізична особа - підприємець - платник єдиного податку четвертої групи зобов'язана подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням податкову декларацію з зазначенням в рядку 1 загальної частини одночасно двох відміток: тип "03" (уточнююча загальна) та тип "06" (уточнююча).

При цьому з такою податковою декларацією подається додаток 1 "Відомості про наявність земельних ділянок" та підтверджуючі документами щодо земельних ділянок та їх нормативної грошової оцінки.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.02.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Ознайомтеся зі статтею "Змінилася загальна площа с/х угідь - уточнюємо декларацію єдинника групи 4" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини