Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незабаром на ПКУ чекають зміни від уряду — міністр фінансів назвав головні аспекти

Реклама

Цього тижня Верховна Рада України буде розглядати законопроект про внесення змін до ПКУ, але зміни не будуть стосуватися діяльності малого та середнього бізнесу. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Урядовець пояснив, що головною метою змін до ПКУ є вирівнювання правил гри для суб'єктів господарювання, вони стосуватимуться, зокрема, акцизів та рентної плати за видобуток корисних копалин. Також, зміни будуть сприяти мінімізації схем ухилення від сплати ПДВ та поверненню валютної виручки.

"Запропоновані зміни до Податкового кодексу не стосуються малого та середнього бізнесу. Також, мова йде не про підвищення податкового тиску, а про збалансування податків для всіх учасників ринків", - зауважив С. Марченко.

Ми вже розповідали, що Кабінетом Міністрів на позачерговому засіданні схвалено законопроект, яким вносяться зміни до ПКУ. "Ми закриваємо прогалини, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні", - заявив тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Інформацію про податки зручно отримувати в LIGA360:Бухгалтер. Тут є актуальна база податкових знань з офіційними роз'ясненнями ДПС і профільна аналітика з бухгалтерського обліку. Дізнайтесь про всі інструменти LIGA360:Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини