Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, коли діє ПДВ у розмірі 14% до поставок молока незбираного

Реклама

Податківці вказали на особливості застосування ставки ПДВ у розмірі 14% до операцій з постачання молока незбираного.

Треба зважати, що класифікацію товару "молоко незбиране" в межах товарної позиції 0401 УКТ ЗЕД проводять відповідно до інформації щодо показника вмісту жиру в цьому продукті та відповідно до національних стандартів України (ДСТУ 3661:2018, ДСТУ 2212:2003), які розроблені згідно з правилами, установленими в національній стандартизації України.

До категорії "молоко незбиране" можуть відносити молоко, яке класифікують згідно з УКТ ЗЕД за товарною позицією 0401, котре було лише охолоджене та не піддавалося сепаруванню, іншими видам обробки, в тому числі термічній, які змінюють його хімічний склад та стан компонентів. За дотримання таких умов операції з постачання на митній території України та імпорт такої сільгосппродукції (молока незбираного) оподатковують ПДВ за ставкою 14%.

Операції з постачання на митній території України та імпорту молока, яке класифікують згідно з УКТ ЗЕД за товарною позицією 0401, яке піддавалося обробці (в тому числі пастеризації), сепаруванню, іншим видам обробки, крім охолодження, оподатковують ПДВ за ставкою 20%.

Джерело: лист ДПС від 07.05.2021 р. № 10639/7/99-00-21-03-02-07.

Переглядайте також статтю "Нова ставка ПДВ для агробізнесу - 14 %: хто, коли та як застосовує" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини