Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата роз’їзного характеру роботи – чи утримувати ПДФО

Реклама

Тернопільські податківці пояснили, чи бути ПДФО із вартості проживання та проїзду працівників, які мають роз'їзний характер робіт.

Колдоговором повинно бути визначено, чи вважають службові поїздки працівників в інші населені пункти службовим відрядженням або роботою, що має роз'їзний (пересувний) характер.

Якщо колдоговором визначено, що службові поїздки відповідних категорій працівників - це робота, яку вони постійно проводять в дорозі і має роз'їзний характер, то відповідно до постанови КМУ від 31.03.1999 р. № 490 таким працівникам відшкодовують витрати на проїзд до місця відрядження і назад, а також на наймання житлового приміщення в порядку, визначеному КМУ для відряджень у межах України і за кордон.

В такому разі відшкодування витрат на проїзд до місця відрядження (роботи) і назад, а також на наймання житлового приміщення вказаним працівникам підприємству слід розглядати як компенсаційні виплати, які включають до складу зарплати, і оподатковувати ПДФО.

Ознайомтеся зі статтею "Роз'їзний характер роботи чи відрядження:шукаємо відмінності" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини