Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безоплатна передача авто між бюджетними установами — особливості подання ф. № 20-ОПП

Реклама

ДПС пояснила особливості подання та заповнення форми № 20-ОПП у разі передачі на баланс від однієї до іншої бюджетної установи автомобілів.

1. Якщо автомобіль, який перебуває на балансі бюджетної установи, на підставі рішення розпорядника бюджетних коштів безоплатно передають на баланс до іншої бюджетної установи, тоді бюджетна установа, яка його передає, подає повідомленні № 20-ОПП з інформацією про закриття об'єкта оподаткування, інша - оновлену інформацію про відкриття об'єкта оподаткування.

2. Інформацію про однотипні (за видом, використанням, станом та видом права власності) автомобілі, які не є пунктами пересувної роздрібної торгівлі, громадського харчування або послуг, інших ніж пасажирські та вантажні перевезення, можна подати в повідомленні № 20-ОПП як узагальнену з типом об'єкта оподаткування "автомобільні транспортні засоби" та зазначенням кількості таких транспортних засобів у графі "Реєстраційний номер об'єкта оподаткування".

3. Коли подають інформацію про автомобілі, які не використовують для власних потреб, то, керуючись принципом укрупнення інформації про об'єкти та враховуючи, що вони розміщені і зберігаються у відведених для таких цілей приміщеннях чи території, у повідомленні № 20-ОПП надають інформацію про місця їх знаходження/зберігання, наприклад - автогосподарство, гараж, про які у разі відсутності інформації про них у контролюючому органі, необхідно повідомити як про об'єкт оподаткування.

Джерело: лист ДПС від 14.04.2021 р. № 8367/6/99-00-12-01-02-06.

Переглядайте статтю "Форма № 20-ОПП: робочі ситуації та відповідальність" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини