Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Систему оплати праці державних службовців реформують — НАДС та Мінфін

Реклама

У ході робочої зустрічі представники Національного агентства України з питань державної служби та Міністерства фінансів України узгодили спільні кроки впровадження реформи системи оплати праці державних службовців, інформує Урядовий портал.

"Ми обговорили важливість впровадження єдиних підходів до встановлення граничної чисельності працівників державних органів та механізму скорочення вакантних посад державної служби. Також узгодили позицію щодо проекту Порядку формування фонду оплати праці державних службовців. Це дасть можливість вивільнити кошти для підвищення заробітних плат, лишаючись в межах загальних видатків. Тобто без додаткового навантаження на державний бюджет. Крім того, ми проговорили про важливість консолідації зусиль щодо подання на розгляд Кабінету Міністрів законопроекту щодо запровадження нових умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад", - розповіла Голова НАДС Наталія Алюшина.

Також сторони підсумували стан підготовки та виклики у реалізації експериментального проекту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад.

Обговорювана реформа системи оплати праці - комплексна і направлена на всі категорії держслужбовців шляхом поетапного впровадження в усіх державних органах. Першими нову модель впровадять пілотні державні органи, а саме: НАДС та його територіальні органи, Міністерство фінансів України, Міністерство цифрової трансформації та Секретаріат Кабінету Міністрів України. Згодом вона буде поширена на інші державні органи. Реформа передбачає:

- впровадження класифікації посад державної служби (посади класифікують за напрямами діяльності, рівнем відповідальності, складністю обов'язків із присвоєнням відповідних класифікаційних кодів);

- зменшення кількості складових заробітної плати державних службовців.

Останнє передбачає підвищення ролі посадового окладу разом із зниженням дискреції керівника на розмір заробітної плати шляхом визначення "основної" та "додаткової" частки заробітної плати:

  • основна частка не залежить від рішення керівника та визначає чіткі складові заробітної плати (не менше 70%);

  • додаткова частка залежить від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи шляхом встановлення премії. Дискреція керівника - не більше 30%.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини