Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки запровадило обов’язкове маркування країни походження для м’яса, меду та інших продуктів

Реклама

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01 квітня 2021 року № 679 затверджено Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, а також Перелік харчових продуктів, для яких обов'язковим є зазначення країни походження або місця походження.

Правила зазначення країни походження або місця походження в маркуванні встановлені для:

1) м'яса великої рогатої худоби, свіжого або охолодженого (код УКТ ЗЕД 0201);

2) м'яса великої рогатої худоби, мороженого (код УКТ ЗЕД 0202);

3) свинини свіжої, охолодженої та мороженої (код УКТ ЗЕД 0203);

4) баранини і козлятини свіжої, охолодженої та мороженої (код УКТ ЗЕД 0204);

5) їстівних субпродуктів великої рогатої худоби, свіжих або охолоджених (код УКТ ЗЕД 0206 10 95), або морожених (код УКТ ЗЕД 0206 29 91);

6) м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці (код УКТ ЗЕД 0207);

7) меду (код УКТ ЗЕД 0409);

8) необробленої оливкової олії (virgin olive oil) (код УКТ ЗЕД 1509 10) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil) (код УКТ ЗЕД 1509 10 20).

Порядок застосовують до маркування усіх зазначених харчових продуктів, вироблених в Україні або ввезених (пересланих) на митну територію України, на всіх етапах їх реалізації. Дія цього Порядку не поширюється на відповідні харчові продукти, призначені (вироблені) для особистого споживання, на допоміжні матеріали для переробки та на матеріали, що контактують із харчовими продуктами.

Харчові продукти, для яких відповідно до цього наказу обов'язковим є зазначення країни походження або місця походження, які відповідають вимогам законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, що діяло до введення в дію цього наказу, але не відповідають вимогам цього наказу, можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення строку придатності.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ - унікальним комплексом інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН, який допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ну а подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини