Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малим виробникам пива можуть знизити акциз

Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до статті 215 Податкового кодексу України щодо встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива" (законопроект № 5118).

Він пропонує визначити поняття “малі виробники пива”, яке вживається у ПКУ у значенні, наведеному у Законі України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального".

Також буде змінений пп. 215.3.1 ПКУ, зокрема, змінять схему нарахування ставки акцизного податку на пиво для малих виробників пива, встановивши її в розмірі 1,39 гривень на 1 літр пива.

Запропоновані зміни означають диференціацію ставок акцизу на пиво згідно з щорічним обсягом виробництва відповідних пивоварних заводів, до пива, що варять малі пивоварні заводи з обсягом виробництва до 200000 гектолітрів на рік та зниження ставок акцизного податку для таких виробників на 50%.

Як вказано у висновку податкового комітету ВРУ, в Мінфіні і ДПС цей законопроект не підтримують.

Комітет у свою чергу підтримав ухвалення законопроекту за основу, але із доопрацюванням та з урахуванням пропозицій щодо змін до ст. 226 ПКУ в частині скасування обов'язку маркування марками акцизного податку натуральних вин та заброджених напоїв без додавання спирту.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини