Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пропонує нові зміни в порядку застосування програмних РРО

Реклама

В ДПС напрацювали зміни до нормативних актів з питань застосування РРО та/або ПРРО. Проект відповідного наказу Мінфіну оприлюднили на сайті ДПС.

Його розробили аби привести накази Мінфіну у відповідність до Закону № 1017 та Закону № 1117.

Що ж пропонують?

1. Скасувати обов'язок суб'єкта господарювання, який проводить розрахункові операції через РРО, забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки - загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня; а також обов'язок забезпечувати використання режиму попереднього програмування в РРО найменування, ціни, кількості товарів (за винятком підакцизних).

2. Встановити термін проведення робіт ЦСО з введення РРО в експлуатацію.

3. Врегулювати можливість застосовувати в ПРРО, у тому числі, удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки для засвідчення особою, яка проводить розрахункову операцію, розрахункових документів та передачі інформації від ПРРО до фіскального сервера ДПС.

4. Заборонити використання ПРРО при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним.

5. Надати можливість вести облік операцій з видачі готівкових коштів держателям ЕПЗ через ПРРО.

6. Виключити необхідність подавати на реєстрацію до фіскального сервера повідомлення про відкриття зміни ПРРО за формою № 3-ПРРО. Форму № 3-ПРРО скасують.

7. Урегульовати порядок формування та видачі фіскальних номерів фіскальним сервером ДПС, отримання ПРРО таких фіскальних номерів.

8. Передбачати, що у заяві зазначатимуть локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО суб'єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, він буде унікальним серед номерів, що присвоюються суб'єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці. Локальний номер ПРРО зберігатиметься за ПРРО до дати скасування реєстрації ПРРО.

Нагадаємо, що напередодні Уряд змінив окремі фіскальні функції програмних РРО.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини