Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправитись при помилковій сплаті податку на невірний бюджетний рахунок

Реклама

Податківці вкотре нагадали порядок дій, коли при сплаті податків помилково в платіжному документі невірно вказали бюджетний рахунок. Як тоді перерахувати кошти на вірний бюджетний рахунок?

Обов'язкова умова повернення сум грошового зобов'язання та пені - подати заяву про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми та/або пені (крім повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО, які повертає контролюючий орган на підставі поданої податкової декларації за звітний календарний рік за результатами перерахунку оподатковуваного доходу).

У заяві платник податків зазначає назву помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу, його суму, дату сплати і реквізити з платіжного документа, за яким кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім'я якого відкрито рахунок, МФО Казначейства) та визначає напрям перерахування. Алгоритм виписаний у наказі Мінфіну від 11.02.2019 р. № 60.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Рівненській області.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини