Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якої групи нематактивів відносять кваліфікований електронний підпис

Реклама

В ГУ ДПС Дніпропетровській області вказали, до якої групи нематеріальних активів віднести придбане право користування комп'ютерними програмами та КЕП.

Для цілей податкового обліку до групи 5 належать авторське право та суміжні з ним права, зокрема, комп'ютерні програми, програми для електронно-обчислювальних машин, компіляції даних (баз даних), крім тих, витрати на придбання яких визнають роялті; а до групи 6 - інші нематеріальні активи (право на ведення діяльності, використання економічних та інших привілеїв тощо).

Тому за нормами ст. 138 ПКУ витрати на придбання права користування комп'ютерними програмами відносять до групи 5 нематеріальних активів, а витрати на придбання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів - до групи 6 нематеріальних активів.

Ознайомтеся зі статтею "Електронний цифровий підпис: нематактив чи витрати". Отримайте доступ до професійного видання Інтербух в єдиному рішенні LIGA360. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини