Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада може виправити проблему із переказами через термінали на 5000 грн

Реклама

На сьогодні вимоги фінмоніторингу не стосуються переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що є меншою ніж 5000 гривень.

Проте, коли сума переказу готівки 5000 гривень або більше, тоді відправнику (ініціатору платежу) необхідно ідентифікувати себе для банку (раніше це було необов'язково).

Тому склалась ситуація, коли фінмоніторинг не поширюється на переказ на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше, тобто на суму 5000 гривень уже підлягає фінамоніторингу, який вимагає ст. 14 Закону про фінмоніторинг.

Це створює незручності як для користувачів платіжними терміналами самообслуговування, які не мають точної суми у вказаному розмірі 4999 гривень, так і банків та фінансових установ, котрі змушені налаштувати свої сервіси для видачі здачі в розмірі 1 гривні або ж відмови відправнику, який не ідентифіковано намагається переказати суму 5000 грн.

Виправити таку ситуацію покликаний законопроект № 5559 від 25.05.2021 року.

До ст. 14 Закону про фінмоніторинг пропонують внести одне уточнення - передбачити застосування фінмоніторингу до переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5000 гривень.

Це дозволить переказувати без ідентифікації відправника суму рівно в 5000 грн, а не намагатися збирати купюри в 4990 грн, або ж ділити платежі на декілька.

Скористайтесь рішенням Liga360:Бухгалтер та перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини