Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила деталі заповнення ф. № 1-ОПП, якщо бухоблік веде аудиторська фірма

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області пояснило, як заповнюють заяву за ф. № 1-ОПП, якщо бухоблік на підприємстві веде аудиторська фірма.

Відомості про взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників подають шляхом заповнення заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за ф. № 1-ОПП з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку". При цьому заповнюють розділи 1, 2, 4 та 10 заяви за ф. № 1-ОПП. Її можна подати в електронній формі.

У розділі 10 ф. 1-ОПП вказують інформацію саме про таку особу та її П.І.Б. та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номера паспорта (для фізосіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта), дату призначення на посаду та номер телефону, факсу.

Якщо на підприємстві таку особу не призначено, то лише керівник несе відповідальність за ведення бухобліку підприємства.

Тому, якщо бухоблік на підприємстві на договірних засадах веде аудиторська фірма, то у розділі 10 ф. № 1-ОПП вказують дані про керівника підприємства.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360. Замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини