Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про офіційну е-пошту для ФОП і юросіб може з'явитись в держреєстрі

Реклама

Члени Комітету ВРУ з питань правової політики зареєстрували доопрацьований законопроект № 3860-д від 07.06.2021 року, котрий повинен запровадити адреси офіційної електронної пошти для юросіб та ФОП у ЄДРПОУ.

Офіційну електронну адресу використовуватиметься перш за все для направлення учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі.

Документи, листи та/або повідомлення, надіслані на адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ, якщо такий порядок повідомлення передбачений законодавством, вважатимуть такими, що надіслані офіційно та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення.

Адреси офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ в подальшому можуть почати використовувати і для офіційного листування з іншими органами та організаціями, якщо це буде передбачено законом.

Тому законопроект передбачає, що юридичні особи (у т. ч. державні органи та органи місцевого самоврядування) та ФОП в обов'язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим законом зобов'язані подати державному реєстратору відомості про свою адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.

За відсутності в учасника справи офіційної електронної адреси або адреси офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ за письмовою заявою учасника справи копія ухвали, судової повістки, судового рішення можуть направлятись судом на адресу електронної пошти, яку учасник справи зазначив в такій заяві.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини