Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

15 червня – останній день для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що 15 червня 2021 року є граничним терміном для подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування чи на іншу групу платника єдиного податку.

Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу за попередній календарний рік затверджені Наказом № 308.

Перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання може бути здійснений платником за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 ПКУ. Перехід на спрощену систему оподаткування платник податків може здійснити один раз протягом календарного року.

У платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ анулюється реєстрація платника ПДВ у порядку, встановленому ПКУ, у разі обрання ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка включає ПДВ до складу єдиного податку (пп. 298.1.5 ПКУ).

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини