Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому розмірі єдинники сплачують ЄСВ у місяці їх реєстрації - ДПС

Реклама

Щойно зареєстровані ФОПи, які подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування (першої чи другої групи), вважають платниками ЄП з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулась держреєстрація (пп. 298.1.2 ПКУ).

Тому ФОП до кінця місяця, в якому відбулась держреєстрація як суб'єкта господарювання, перебуває на загальній системі оподаткування і базу нарахування ЄСВ за цей місяць визначає як суму доходу (прибутку), отриманого від діяльності ФОП, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток). Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, тоді він може самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ та не менше за розмір мінімального страхового внеску.

Починаючи із 1-ого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася держреєстрація, новостворені ФОП, які обрали ЄП першої та другої груп, нараховують ЄСВ у розмірі, визначеному такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. Водночас сума ЄСВ не може бути меншою за мінімальний страховий внесок.

За повідомленням ГУ ДПС у Харківській області.

Маєте питання щодо ФОПів? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини