Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митниці готові цілодобово проводити розмитнення євроблях на нових пільгових умовах

Реклама

15 червня, 2021 року, коли запрацювали закони України від 15.04.2021 р. № 1402-ІХ та № 1403-ІХ, 60 громадян скористалися тимчасовим спрощенням митного оформлення транспортних засобів - запевняють в Держмитслужбі.

Митниці Держмитслужби за потреби будуть у цілодобовому режимі розмитнювати транспортні засоби, ввезені на митну територію України за тимчасово спрощеною процедурою.

На митницях вже визначили митні пости, на яких можна провести митне оформлення автомобілів за тимчасово спрощеною процедурою. Також створені робочі групи, котрі надаватимуть громадянам консультації, як слід оформляти транспортні засоби.

Спрощена процедура стосується транспортних засобів, чий вік перевищує 5 років, якщо вони потрапили до України в режимі тимчасового ввезення або транзиту і станом на 31 грудня 2020 року перебували в Україні.

За такою процедурою для митного оформлення власники транспортних засобів мають сплатити акцизний податок та 20% ПДВ. Сума акцизного податку залежить від віку авто, об'єму та типу двигуна й не залежить від її вартості.

Водночас при митному оформленні авто особи звільнені від відповідальності за порушення митних правил, але за умови сплати добровільного внеску - 8500 грн.

Скористатись можливістю розмитнити транспортний засіб на пільгових умовах можна тимчасово - до 10 листопада 2021 року для всіх громадян, а до 8 лютого 2022 року - для учасників бойових дій.

За повідомленням Держмитслужби.

Більше новин з митної справи - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини