Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для переведення на дистанційну та надомну роботу треба згода роботодавця - Мінекономіки

Реклама

В Мінекономіки пояснили роботодавцям особливості застосування ст. 601 та 602 КЗпП при переведення працівника на надомну або дистанційну роботу.

Зокрема, в статтях 601 та 602 КЗпП допускається можливість переведення працівника на інший режим роботи. Проте вони не містять обов'язку роботодавця переводити працівників на інший режим роботи з ініціативи працівника. Тому таке переведення, з позиції Мінекономіки, можливе лише при згоді на це роботодавця.

Водночас треба зважати, що на час загрози поширення епідемії, пандемії, необхідності самоізоляції працівника у випадках, встановлених законодавством, та/або у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру надомна робота може запроваджуватися наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу без обов'язкового укладення трудового договору про надомну або дистанційну роботу в письмовій формі. З таким наказом (розпорядженням) працівника ознайомлюють протягом двох днів з дня його прийняття, але до запровадження надомної роботи. У такому випадку норми ч. 3 ст. 32 КЗпП (завчасне попередження за два місяці) не застосовують (ч. 8 ст. 601 та ч. 11 ст. 602 КЗпП).

Тому перевести працівника з його ініціативи на надомну або дистанційну роботу без обов'язкового укладення відповідного трудового договору в письмовій формі можна у випадках, зазначених у ч. 8 ст. 601 та ч. 11 ст. 602 КЗпП.

Джерело: лист Мінекономіки від 04.05.2021 р. № 4712-06/26182-07.

Користуйтеся в роботі публікацією "Дистанційна робота: умови, вимоги й обмеження" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини