Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила індексації стипендій у 2021 році на прикладах від Мінсоцполітики

Реклама

Мінсоцполітики розповіло про правила індексації у 2021 році стипендій дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які одночасно мають право на академічну та соціальну стипендії.

Відповіді та приклади міністерства базуються на правилах індексації із Порядку № 1078.

Нагадаємо, що згідно з п. 101 Порядку № 1078для індексації стипендії ІСЦ обчислюють починаючи з місяця, в якому її призначено. Якщо особі призначено стипендію вперше або після перерви (за результатами семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, виникненням підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), то ІСЦ обчислюють з місяця призначення стипендії.

Стипендії індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Сума індексації в місяці підвищення розміру стипендії не нараховують, якщо розмір підвищення стипендії перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу. Коли ж розмір підвищення стипендії не перевищує суму індексації, тоді суму індексації в цьому місяці обчислюють як різницю між сумою індексації та розміром підвищення стипендії. Тобто суму індексації зменшують на суму підвищення стипендії.

Пояснення містить лист Мінсоцполітики від 30.03.2021 р. № 5788/0/2-21/51, де також наведено 4 приклади розрахунку індексації у 2021 році стипендій студентів, які одночасно мають право на академічну та соціальну стипендії.

Також переглядайте публікацію "Індексацію донараховано до початку перевірки: чи бути штрафу" в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини